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Common bean residue as additive in sugarcane silage Rev. Ciênc. Agron.
Santos,Kelly Cristina dos; Magalhães,André Luiz Rodrigues; Conceição,Maria Gabriela da; Carvalho,Francisco Fernando Ramos de; Ferreira,Geane Dias Gonçalves.
ABSTRACT The sugarcane has a high content of soluble carbohydrates, thereby resulting in many losses during its fermentation. Thus, it is necessary to use an additive that reduces the losses in the nutritional value of the forage during the ensiling process. The objective was to evaluate the use of common bean residue during the sugarcane ensiling process over the silage nutritional quality and fermentation characteristics. Were used 20 silos made of PVC pipes, in which the residue of crude and previously ground common bean processing (Phaseolus vulgaris L.) were added to newly chopped sugarcane in the proportions of 0; 50; 100 and 150 g kg-1 of fresh weight. A randomized design was used and the regression analysis was performed according to the level of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aerobic stability; Chemical composition; Fermentation; PH.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902018000100159
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Replacement of wheat bran with spineless cactus in sugarcane-based diets for steers R. Bras. Zootec.
Conceição,Maria Gabriela da; Ferreira,Marcelo de Andrade; Campos,José Maurício de Souza; Silva,Janaina de Lima; Detmann,Edenio; Siqueira,Michelle Christina Bernardo de; Barros,Leonardo José Assis de; Costa,Cleber Thiago Ferreira.
ABSTRACT The effect of replacing wheat bran with spineless cactus (0, 25, 50, 75, and 100%) in sugar cane-based diets on the intake of nutrients, feeding behavior, and rumen digestibility of steers was assessed using digested samples collected from the omasum. Five crossbred steers (1/2 Holstein-Zebu) were fitted with cannulas in the rumen and then assigned to a 5 × 5 Latin square design. Samples of omasal digesta were collected for three days. Rumen was evacuated via the rumen cannula to determine the rumen pool of dry matter (DM), neutral detergent fiber (NDF), indigestible NDF (iNDF), intake (ki), passage (kp) and degradation (NDF) rates, and the passage of iNDF (kpi). Nutrient intake displayed a quadratic effect, with maximum intakes of DM (5.73 kg...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Degradation rate; Digestibility; Fiber; Passage rate; Rumination.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982016000400158
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Substituição do fubá de milho por gérmen integral de milho na dieta de ovinos PAB
Silva,Emmanuelle Cordeiro da; Ferreira,Marcelo de Andrade; Véras,Antonia Sherlânea Chaves; Bispo,Safira Valença; Conceição,Maria Gabriela da; Siqueira,Michelle Christina Bernardo de; Salla,Luciane Elisete; Souza,Andréa Roberto Duarte Lopes.
O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito da substituição do fubá de milho pelo gérmen integral de milho, sobre a digestibilidade dos nutrientes na dieta e sobre o desempenho e características de carcaça de ovinos Santa Inês. Quarenta animais, com peso inicial de 17,0±2,5 kg, foram confinados em baias individuais, em delineamento de blocos ao acaso, com cinco tratamentos e oito repetições. As taxas de substituição foram: 0, 25, 50, 75 e 100%. Ao abate, foram obtidos os pesos de carcaça quente e de trato digestivo cheio e vazio, a área de olho de lombo, a espessura de gordura subcutânea e o rendimento de cortes comerciais. A substituição do fubá de milho pelo gérmen integral reduziu linearmente o consumo de matéria seca e os coeficientes de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aproveitamento de subprodutos; Características de carcaça; Confinamento; Desempenho produtivo; Santa Inês; Suplementação alimentar.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2013000400013
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